Welkom op de volwassenzeilschool van VVW Galgenweel.

Wij zeilen zo veel mogelijk met laser Bahia, dit is een moderne polyethyleen boot die aansluit bij de huidige tendens binnen de zeilsport. Daarnaast beschikken we ook over caravelle's dit zijn oerdegelijke stabiele zeilboten, ideaal voor beginners.

cursustype dagen Uren
weekendcursus 4 opeenvolgende zaterdagen of zondagen 9:00-12:30 & 13:00-17:00
vakantiecursus dinsdag tot en met vrijdag in juli-augustus 9:00-12:30 & 13:30-17:00

 

Cursussen

BASIS (Beginners)

Dit is onze cursus voor de beginnende zeiler. De eerste dagen starten we in onze stabiele caravelle. Eens de basisbegrippen en handelingen gekend zijn, schakelen we over naar de sportievere Laser Bahia. Het doel van de cursus is om u te leren hoe u zelfstandig en veilig het water op kan. Aan het einde van de cursus zal de lesgever een zeilbrevet toekennen met de behaalde vaardigheden. 

Vergeet na uw cursus zeker niet verder op deze pagina 'wat na uw cursus' te bekijken en vraag uw monitor om raad over hoe u verder kan binnen onze sport en onze club.

Heeft u al eerder gezeild? Dan kan u beter kijken naar de cursus 'evolutie 1'. Twijfelt u over welke cursus het best bij u past? Aarzel niet om ons een mail te sturen voor u inschrijft. 

EVOLUTIE 1

Wanneer je de basis onder de knie hebt, gaan we de technieken verder verfijnen. Dit gebeurt in laser Bahia. Afhankelijk van het weer en groep kunnen we je al eens kennis laten maken met trapeze en gennaker. De monitor zit nu steeds in een motorboot en is dus steeds in de nabije omgeving om u constant bij te sturen en te komen helpen.

EVOLUTIE 2

In evolutie 2 stap je over op laser Vago, deze boot is nog sneller en minder stabiel, maar geeft dus ook meer uitdaging. De laser Vago is een tweemansboot, de monitor zit dan op een motorboot om je verder te begeleiden. Hier leer je je boot in alle omstandigheden volledig te beheersen. Op aanvraag is deze cursus ook mogelijk in laser Bahia. We beschikken ook over een Laser standaar/radial, deze boot kan u tijdens deze cursus ook uitproberen.

 

Inschrijven en meer info

De inschrijvingsformulieren kan u onderaan deze pagina vinden. U kan zich online inschrijven voor een cursus, waarna we u onmiddelijk online dient te betalen.  Eenmaal alles goed ontvangen is ontvangt u van ons een bevestigingsmail met verdere informatie. Indien u met een grote groep wilt inschrijven kan u ons best even mailen om te vragen of er nog voldoende plaatsen vrij zijn. Al onze cursussen zijn omwille van de beschikbare boten gelimiteerd tot 6 inschrijvingen.

Een cursus gaat pas door vanaf 3 inschrijvingen. Indien er 2 weken voor aanvang van de cursus te weinig cursisten zijn zal u gecontacteerd worden om een van onderstaande opties te kiezen:

  1. De cursus wordt ingekort. (1 inschrijving = 1,5 dagen - 2 inschrijvingen is 3 dagen)
  2. U verplaatst uw inschrijving naar een latere cursus
  3. We betalen de cursus integraal terug. 

Er zijn maximaal 6 beschikbare plaatsen per cursus. Indien u met een grote groep wilt inschrijven, kan u best eerst mailen om te kijken of er nog plaats is.

Windgarantie: Windstille dagen kunnen helaas voorvallen. Op zo'n dagen is er niet veel te zeilen. Daarom hebben we een windgarantie ingevoerd. De eerste windstille dag van een cursus zal opgevangen worden door theoretische lessen en oefeningen die we op het water kunnen doen met wat minder wind. Vanaf de tweede windstille dag van de cursus bespreken we samen een datum om de les in te halen.

Wenst u een cursus op maat of staat de week die u in gedachte had er niet tussen? Stuur ons zeker een mailtje!

Op aanvraag kunnen we ook incentives of teambuildings organiseren.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons dan via mail: volwassenen@vvw-galgenweel.be

Wat na de cursussen?

Heb je het zeilmicrobe te pakken en wil je meer zeilen? Dan bieden wij meerdere optie's:

  • Een vervolgcursus, u kan zich inschrijven voor een extra cursus.
  • Nog niet klaar voor je eigen boot? Dan kan je bij onze "Zeil-je-Zelf" terecht. Met dit concept kan je zelfstandig komen leren zeilen met boten van de club en kan je met deze boten ook deelnemen aan Sailing skills waarbij we trainingen geven aan onze leden. 
  • Een laatste stap is het aanschaffen van een eigen boot, nieuw of tweedehands. Onze monitoren begeleiden je graag bij het kiezen van je boottype en geven je met veel plezier wat tips.