Home
Dit najaar staan er grote werken gepland op het Galgenweel. De Vlaamse Waterweg komt de verzakkingen van het eiland, steigers en strekdammen aanpakken. Ondertussen is de aannemer gekozen (Artes group) en hadden we met VEZEGA, Artes en DVW een eerste overleg om de planning en impact te bespreken. We willen jou dan ook graag op de hoogte brengen.

Zeil je soms buiten het Galgenweel met een boot groter dan een optimist? Dan moet je ook voldoen aan de nieuwe regelgeving omtrent registratie van pleziervaartuigen. Lees er hier alles over.

 

De afgelopen weken is er veel wier in het Galgenweel aanwezig, hetgeen het zeilen bemoeilijkt. We zijn in contact met De Vlaamse Waterweg om terug meer zout water toe te voegen vanuit de Schelde, in de hoop dat dit het wier zal doen verdwijnen. Met vezega zoeken we ook naar alternatieven om het wier te verwijderen.

Deze week zijn onze trainers Emma en Niels te zien in het programma Goed Gespeeld op vrt. Ze hebben de clubwimpel met eer verdedigd en onze sport is prachtig in beeld gekomen! Ben je ook benieuwd?

https://www.vrt.be/vrtmax/a-z/goed-gespeeld/1/goed-gespeeld-s1a22/

Gezien de FEVA kampen quais volzet zijn hebben we een extra feva-kamp ingepland in de week van 12/08/2024. 

Schrijf je nu in hiervoor!

Leden-nieuwtjes
Zeelandregatta 2023
  Na een heftige Nieuwpoortweek vertrokken onze zeilers naar Veere voor de Zeelandregatta. Result
Galgenweel Cleanup
Tijdens de eerste editie van de Galgenweel cleanup brachten Emiel en Florian kayaks vol afval terug
OBK Snipe 2022
Weekend van 24 en 25 september 2022 organiseerde vvw Galgenweel het OBK Snipe. Zaterdag konden er
Facebook

Agenda