Het A-brevet is een nationaal zeilbrevet voor tweemansboten tot 20 m² zeiloppervlak. Dat is de officiële uitleg. Het komt erop neer dat het een goede volgende stap in je zeilopleiding is: je leert een aantal technische manoeuvres, schiemannen en een stuk theorie van het zeilen. Opgepast, je hebt wel voldoende zeilervaring nodig! Een A-brevet bestaat uit een theoretisch luik en een praktisch luik, elk met een eigen examen, beoordeeld door een onafhankelijke jury. Je A-brevet is dus bij alle clubs in België erkend. Je kan theorie en praktijk onafhankelijk van elkaar doen, maar je moet voor beide geslaagd zijn vooraleer je je A-brevet krijgt. Het is ook een toegangsvoorwaarde om aan de initiator te beginnen (tenzij je een wedstrijdzeilersstatuut hebt). Alle leerstof staat in het A-brevet boek dat je online of bij ons kan verkrijgen.

VVW organiseert elk jaar voorbereidende cursussen. In de winter pakken we de theorie aan en in de paasvakantie de praktijk. De lessen worden gegeven door ervaren monitoren in de verschillende domeinen. Ook dit jaar organiseren wij 2 praktijk cursussen. De plaatsen blijven gelimiteerd door het aantal beschikbare boten. We gebruiken onze Feva's, Vago's en Bahia's. Deelnemen in eigen boot is ook mogelijk, maar neem dan even persoonlijk contact op. 

 

Data:

Voor 2024 werd onderstaande planning opgemaakt. Deze verschijnt ook op de WWSV website van het A-brevet.

  • Theorielessen: zondag 21 en 28 januari en 4 februari, steeds van 13u tot 17u
  • Theorie examen 1: zondag 25 februari om 13u.
  • Theorie examen 2: zaterdag 20 april om 13u.
  • Praktijklessen 1: 1 tot 5 april (eerste week paasvakantie), steeds van 9u tot 17u
  • Praktijklessen 2: 8 tot 12 april (tweede week paasvakantie), steeds van 9u tot 17u
  • Praktijkexamen 1: zondag 28 april, van 10u tot max 16u
  • Praktijkexamen 2: zondag 5 mei, van 10u tot max 16u
  • Praktijkexamen 3: zondag 12 mei, van 10u tot max 16u

Inschrijvingen:

Inschrijven voor de cursussen kan op deze link 
Inschrijven voor de examens kan op deze link.
vanaf januari voor de theorie examens en na de paasvakantie voor de praktijkexamens.

Theorie website:

Speciaal voor onze cursisten en leden hebben we op VVW een website gecreëerd met filmpjes van de theorielessen en extra info en uitleg. Zo kan je na de lessen nog eens alles nakijken.

Vragen:

Als je meer vragen hebt, stuur dan een mailtje naar dorien@vvw-galgenweel.be of julie@vvw-galgenweel.be