Met onze Zeil-Je-Zelf formule, bieden wij leden de kans om clubboten te gebruiken en zo hun zeilvaardigheden zelfstandig verder uit te diepen. De voorwaarde is dus dat u de boot zelf kan optuigen, er veilig mee kan zeilen en tenslotte alles netjes terug kan opbergen. Indien u een cursus bij ons gevolgd heeft, kan u in uw brevettenboekje een zeil-je-zelf stempel zien staan indien de monitor vond dat u klaar bent om zelfstandig op het water te trekken.

Reserveren
Zeil-je-zelf kan in principe altijd als er een medewerker aanwezig is. Wij zijn open op woensdagmiddag, in het weekend en tijdens de schoolvakanties. Reserveer je boot via Twizzit of stuur een mail naar zeiljezelf@vvw-galgenweel.be dan kijken we voor u na of de boot die u wenst beschikbaar is en of er een medewerker aanwezig is om een oogje in het zeil te houden.

Hier vind je een korte tutorial van hoe je een boot kan reserveren via Twizzit.

Zeil-je-Zelf op zaterdag (uitgesteld door corona):
Vanaf 25 april spreken we elke zaterdagnamiddag om 13u af op het Galgenweel. Eén van onze monitoren zal klaar staan om het materiaal te geven en om jullie te helpen bij het optuigen van de boot. De zeilteams zullen ter plaatse verdeeld worden. Het is dus niet nodig om met twee personen in te schrijven indien u in meermansboten wilt varen. De monitor zal mee gaan zeilen om jullie op het water enkele tips te geven. We ruimen vervolgens alles samen op, om rond 17u gezellig samen naar de cafetaria te trekken.
Deelname is gratis voor zeilers met een eigen boot. Voor het gebruik van een clubboot betaal je gewoon het zeil-je-zelf tarief (€20 pp).

Kostprijs
De prijs bedraagt 20 euro per persoon.
Voor feva, vago, bahia en caravelle dien je met minimum 2 personen te zijn.
Let op: U dient over een jeugd- of basic-lidmaatschap te beschikken indien u aan Zeil-je-Zelf wil deelnemen! Voor deelname in meermansboten dienen beide deelnemers lid te zijn.
Meer info hierover vind je terug onder 'lid worden?'

 

Gelieve materiaal steeds deftig op te ruimen! Indien er iets ontbreekt of kapot is gelieve dit steeds onmiddelijk te melden.
Indien onze medewerkers ondervinden dat u materiaal niet naar behoren behandelt of niet over de nodige zeilcapaciteiten beschikt heeft hij het recht u geen zeil-je-zelf te laten doen.