Na diverse wedstrijden aan de kust en het Ijsselmeer hadden we eindelijk nog eens een wedstrijd op onze thuisbasis het Galgenweel onder leiding van de KLYC.
Eén van de laatste wedstrijden van het seizoen en eveneens het Belgisch kampioenschap voor de benjamins.   De VVW stond aan de start met maar liefst 9 deelnemers.
In totaal 52 enthousiaste zeilers uit België en Frankrijk.
In de ochtend nog redelijke windsnelheden rond de 23 km/u waardoor we 2 mooie manches hebben kunnen zeilen.
Na de lunch stonden er nog 2 afsluitende manches op het programma met iets minder wind.
 
 
Resultaten VVW leden:
 
10.    Thomas Cantillon
15.    Kiran Baert
27.    Lia-Gabriela Vandenberghe
29.    Sibe Wauters
30.    Mats van Tichelen
39.    Leon Theunis
40.    Emile Verschooten
43.    Florian Prins
49.    Gale Akcora

Weekend van 24 en 25 september 2022 organiseerde vvw Galgenweel het OBK Snipe.

Zaterdag konden er 5 reeksen worden gezeild. Er was dus gelukkig meer wind dan voorspeld. Zondag was de wind erg variabel en zwak en hebben we helaas geen reeksen kunnen zeilen.

Manu Hens (RYCB) is samen met Ann Van Daele (VVW-Galgenweel) Belgisch kampioen. Jan Peeters en Nathalie Janssens werden 2e.

Uitslagen kunnen jullie terugvinden op volgende link: https://www.manage2sail.com/en-BE/event/Snipe#!/results?classId=Snipe
De fotos staan allemaal op volgende link https://photos.app.goo.gl/ZdvVqUsj4akpyYdL7 (met dank aan Erwin)

Afgelopen week zeilde Sigurd Vergauwe een knappe 18de plaats op de European masters 2022 te Hospitalet Spanje.

Mira Vanroose nam vorige week deel aan het Junior WK Nacra 17. Zij behaalde daar samen met Lucas Claeyssens een knappe 10de plaats.

Lia Vandenberghe en Kiran Baert vertegenwoordigde onze club tijdens de Ora cup in Italië. Kiran zeilde in de brons fleet en haalde een mooie 8ste plaats (2de belg) .

Zij maken zich nu klaar voor de volgende race op het Gardameer. Zij nemen daar nog deel aan de Regata Trofeo Simone Lombardi. Véél succes.

Emma Stoop vertegenwoordigt het vvw Galgenweel in haar Europe op het Youth European Championship 2022 in Röbel/Müritz.

Op het moment is het daar nog wat zoeken naar wind.

Emma staat voorlopig op een mooie 10de plaats. Wij wensen haar veel wind en veel succes.

UPDATE: Ondertussen is er bij Emma wind en dat zorgde ervoor dat ze een tijd lang eerste gevaren heeft. Maar door het overvaren van de boei, eindigde ze de manche als 2de. De andere manches was zij 19de en 6de. Zo staat ze in de tussenstand op een zeer mooi 5de plaats. Succes!

 

Thomas Cantillon uit onze jeugdwerking selecteerde zich voor het Europees kampioenschap Optimist 2022 in Denemarken.

Wij wensen hem heel veel succes.

Na een rustdag vertrokken de optimistzeilers richting Zeeland voor en deelname aan de Zeeland regatta.

Emile, Charlotte , Sibe, Leon en Florian genoten van de zon, het Veerse meer en de wind. Ook hier waren er veel optimist zeilers (72) die deelnamen aan deze leuke wedstrijd. 

  • Kiran: 15de plaats 
  • Emile: 34ste plaats
  • Sibe: 53ste plaats (eerste grote wedstrijd!)
  • Leon: 58ste plaats
  • Charlotte: 59ste plaats
  • Florian: 60ste plaats

Naast het zeilen werd er ook genoten van het heerlijk samen zijn.

De kinderen uit de jeugdwerking namen begin juli deel aan de Nieuwpoortweek. Nele vertegenwoordige het vvw Galgenweel in de Europe klasse. Kiran, Charlotte, Emile en Leon deden dit in Optimist. Dit was voor de meeste nog maar de tweede keer op zee. Ze trotseerden allen de wind, stroming en de golven.

Nele kreeg een eervolle vermelding van Europe Class Belgium omdat ze als nieuwkomer al haar wedstrijden tot een goed einde bracht. Nele eindige 8ste plaats van de 10 deelnemers.

De optimisten moesten het opnemen tegen een internationale vloot van 83 optimist zeilers.

Kiran behaalde een mooie 47ste plaats met 2 manches waar hij 8ste eindigde. Emile werd 75ste, Charlotte 76ste en Leon 80ste.

Afgelopen weekend stond de 5de nationale optimisten wedstrijd op de planning.  Deze keer was onze eigen club de gast voor een weekend zeilplezier.
 
Zaterdag stond de nationale training op het programma met een 30tal optimisten. Het was mooi zeilweer en 's middags konden de kinderen en begeleiders genieten van een heerlijk spaghetti.
 
Zondag was dan de wedstrijddag met een 34 zeilers aan de start.  Door de zeer geringe wind is er uiteindelijk maar 1 start geweest.  De wind was niet de funfactor maar het waterplezier en de heerlijke hotdogs maakten een hoop goed in termen van gezelligheid en sfeer. 
 
Bedankt Chris, Lennert  en de VVW opti ouders voor de organisatie.
 
Podium:
1. Vic Rossel
2. Sander Borghijs
3. Remy Maris
 
VVW resultaten :
4. Kiran Baert
10. Charlotte Nijs
15. Lia-Gabriela Vandenberghe
16. Emile Verschooten
19. Sibe Wauters
21. Florian Prins
24. Leon Theunis
26. Emiel Davits
32. Thomas Cantillon
 
Vrijdag 13/05 vertrok er weer een karavaan van VVW zeilertjes richting Workum voor de U4.  Dit was tevens de laatste selectiewedstrijd voor het EK en WK voor zowel de Belgen als de Nederlanders.
Voor de VVW optimisten was dit vooral belangrijk voor Thomas Cantillon die nog een grote kans maakte op een EK selectie.
De U4 in Workum was weer een mooie wedstrijd voor verschillende zeilklasses.  De U4 is een 2-daagse wedstrijd met deze keer een 130-tal optimisten komende uit België , Nederland, Spanje, Engeland en zelfs de USA.
Het was prachtig weer en vooral zondag was het een mooie dag om te zeilen. In totaal hebben de optimisten 7 manches gevaren.
 
Uitslagen :
Thomas Cantillon 64ste plaats
Kieran Baert  86ste plaats
Matthias Weverbergh 102de plaats
Emile Verschooten 112de plaats
Lia-Gabriela Vandenberghe 115de plaats
Charlotte Nijs 120ste plaats
 
Thomas selecteerde zich voor het EK optimist in Denemarken. Dikke proficiat voor dit mooie resultaat.
In september gaan we opnieuw naar de U4 in Workum en hopelijk met ook een delegatie voor de 2 mans boten . 
 
Nico Vandenberghe
 

Eindelijk was het dan zover!  Na een coronajaar waar geen selectiewedstrijden werden gevaren, trok het VVW-team met 7 boten richting Brouwersdam voor de Optispring regatta op 9 en 10 april.

Zoals echte professionals gingen we eerst nog 3 dagen trainen en de Grevelingen verkennen. Althans dat was de bedoeling, maar de weergoden beslisten daar anders over!  Op woensdag en donderdag was het eerder overleven dan trainen. Met windstoten tot 40 knopen was het zwoegen en zweten om onze boten recht te houden en na 2 uur trainen was de pijp uit en werd de rest van de dag ingevuld door theorie en tactische besprekingen door Maxime. Op vrijdag was de wind gelukkig gaan liggen en zijn we het wedstrijdgebied wel goed kunnen gaan verkennen.

Zaterdag was het menens. Met 130 deelnemers was het een gezellige drukte aan de kant, maar dankzij de prima organisatie zijn we allemaal vlot kunnen launchen. Het was meteen terug werken geblazen, want de wind was opnieuw aangewakkerd, met windstoten tot 25 knopen, koude wind en moeilijke golfjes. Met 4 manches die dag werd ons doorzettingsvermogen behoorlijk op de proef gesteld. Moe maar voldaan en stijf van het zout sloten we deze eerste wedstrijddag af.

Als bij wonder sloeg het weer zondag volledig om! Deze dag kan kort samengevat worden: wachten op de kant, wachten op het water, toch een poging om te starten waarna opnieuw uitstel en uiteindelijk afstel… Ook dat is wedstrijdzeilen zeggen ze…

Het was alweer een prachtige ervaring, iedereen heeft weer ongelofelijk veel bijgeleerd dankzij trainer Maxime! Hop naar de volgende traininen en wedstrijden!

En het seizoen is nog niet gedaan !

 

https://drive.google.com/drive/folders/1CsvqYP2IkBz6GnFwGggMinBM1s3-KMi1?usp=sharing

Het was gepland in het voorjaar. Door Corona zijn alle planningen wel 10 keer hermaakt. En omdat onze zeilers vrij waren, dachten we er aan om (op een week tijd) een clubkampioenschap te houden zondag 19 september.

 

 

Tijdens de eerste editie van de Galgenweel cleanup brachten Emiel en Florian kayaks vol afval terug aan land. Dankzij hen is ons mooie Galgenweel weer een beetje schoner.

Leden-nieuwtjes
Europe Broechem / Optimist Nievdonckse / Galgenweel Midweek/ Galgenweel OBK Snipe / Broechem Q-cup
Fijn te zien hoe onze leden de naam van onze club uitdragen ! Wat tof dat jullie dat met zoveel fier
Agenda