Lia Vandenberghe en Kiran Baert vertegenwoordigde onze club tijdens de Ora cup in Italië. Kiran zeilde in de brons fleet en haalde een mooie 8ste plaats (2de belg) .

Zij maken zich nu klaar voor de volgende race op het Gardameer. Zij nemen daar nog deel aan de Regata Trofeo Simone Lombardi. Véél succes.

Emma Stoop vertegenwoordigt het vvw Galgenweel in haar Europe op het Youth European Championship 2022 in Röbel/Müritz.

Op het moment is het daar nog wat zoeken naar wind.

Emma staat voorlopig op een mooie 10de plaats. Wij wensen haar veel wind en veel succes.

UPDATE: Ondertussen is er bij Emma wind en dat zorgde ervoor dat ze een tijd lang eerste gevaren heeft. Maar door het overvaren van de boei, eindigde ze de manche als 2de. De andere manches was zij 19de en 6de. Zo staat ze in de tussenstand op een zeer mooi 5de plaats. Succes!

 

Thomas Cantillon uit onze jeugdwerking selecteerde zich voor het Europees kampioenschap Optimist 2022 in Denemarken.

Wij wensen hem heel veel succes.

Na een rustdag vertrokken de optimistzeilers richting Zeeland voor en deelname aan de Zeeland regatta.

Emile, Charlotte , Sibe, Leon en Florian genoten van de zon, het Veerse meer en de wind. Ook hier waren er veel optimist zeilers (72) die deelnamen aan deze leuke wedstrijd. 

  • Kiran: 15de plaats 
  • Emile: 34ste plaats
  • Sibe: 53ste plaats (eerste grote wedstrijd!)
  • Leon: 58ste plaats
  • Charlotte: 59ste plaats
  • Florian: 60ste plaats

Naast het zeilen werd er ook genoten van het heerlijk samen zijn.

De kinderen uit de jeugdwerking namen begin juli deel aan de Nieuwpoortweek. Nele vertegenwoordige het vvw Galgenweel in de Europe klasse. Kiran, Charlotte, Emile en Leon deden dit in Optimist. Dit was voor de meeste nog maar de tweede keer op zee. Ze trotseerden allen de wind, stroming en de golven.

Nele kreeg een eervolle vermelding van Europe Class Belgium omdat ze als nieuwkomer al haar wedstrijden tot een goed einde bracht. Nele eindige 8ste plaats van de 10 deelnemers.

De optimisten moesten het opnemen tegen een internationale vloot van 83 optimist zeilers.

Kiran behaalde een mooie 47ste plaats met 2 manches waar hij 8ste eindigde. Emile werd 75ste, Charlotte 76ste en Leon 80ste.

Afgelopen weekend stond de 5de nationale optimisten wedstrijd op de planning.  Deze keer was onze eigen club de gast voor een weekend zeilplezier.
 
Zaterdag stond de nationale training op het programma met een 30tal optimisten. Het was mooi zeilweer en 's middags konden de kinderen en begeleiders genieten van een heerlijk spaghetti.
 
Zondag was dan de wedstrijddag met een 34 zeilers aan de start.  Door de zeer geringe wind is er uiteindelijk maar 1 start geweest.  De wind was niet de funfactor maar het waterplezier en de heerlijke hotdogs maakten een hoop goed in termen van gezelligheid en sfeer. 
 
Bedankt Chris, Lennert  en de VVW opti ouders voor de organisatie.
 
Podium:
1. Vic Rossel
2. Sander Borghijs
3. Remy Maris
 
VVW resultaten :
4. Kiran Baert
10. Charlotte Nijs
15. Lia-Gabriela Vandenberghe
16. Emile Verschooten
19. Sibe Wauters
21. Florian Prins
24. Leon Theunis
26. Emiel Davits
32. Thomas Cantillon
 
Vrijdag 13/05 vertrok er weer een karavaan van VVW zeilertjes richting Workum voor de U4.  Dit was tevens de laatste selectiewedstrijd voor het EK en WK voor zowel de Belgen als de Nederlanders.
Voor de VVW optimisten was dit vooral belangrijk voor Thomas Cantillon die nog een grote kans maakte op een EK selectie.
De U4 in Workum was weer een mooie wedstrijd voor verschillende zeilklasses.  De U4 is een 2-daagse wedstrijd met deze keer een 130-tal optimisten komende uit België , Nederland, Spanje, Engeland en zelfs de USA.
Het was prachtig weer en vooral zondag was het een mooie dag om te zeilen. In totaal hebben de optimisten 7 manches gevaren.
 
Uitslagen :
Thomas Cantillon 64ste plaats
Kieran Baert  86ste plaats
Matthias Weverbergh 102de plaats
Emile Verschooten 112de plaats
Lia-Gabriela Vandenberghe 115de plaats
Charlotte Nijs 120ste plaats
 
Thomas selecteerde zich voor het EK optimist in Denemarken. Dikke proficiat voor dit mooie resultaat.
In september gaan we opnieuw naar de U4 in Workum en hopelijk met ook een delegatie voor de 2 mans boten . 
 
Nico Vandenberghe
 

Eindelijk was het dan zover!  Na een coronajaar waar geen selectiewedstrijden werden gevaren, trok het VVW-team met 7 boten richting Brouwersdam voor de Optispring regatta op 9 en 10 april.

Zoals echte professionals gingen we eerst nog 3 dagen trainen en de Grevelingen verkennen. Althans dat was de bedoeling, maar de weergoden beslisten daar anders over!  Op woensdag en donderdag was het eerder overleven dan trainen. Met windstoten tot 40 knopen was het zwoegen en zweten om onze boten recht te houden en na 2 uur trainen was de pijp uit en werd de rest van de dag ingevuld door theorie en tactische besprekingen door Maxime. Op vrijdag was de wind gelukkig gaan liggen en zijn we het wedstrijdgebied wel goed kunnen gaan verkennen.

Zaterdag was het menens. Met 130 deelnemers was het een gezellige drukte aan de kant, maar dankzij de prima organisatie zijn we allemaal vlot kunnen launchen. Het was meteen terug werken geblazen, want de wind was opnieuw aangewakkerd, met windstoten tot 25 knopen, koude wind en moeilijke golfjes. Met 4 manches die dag werd ons doorzettingsvermogen behoorlijk op de proef gesteld. Moe maar voldaan en stijf van het zout sloten we deze eerste wedstrijddag af.

Als bij wonder sloeg het weer zondag volledig om! Deze dag kan kort samengevat worden: wachten op de kant, wachten op het water, toch een poging om te starten waarna opnieuw uitstel en uiteindelijk afstel… Ook dat is wedstrijdzeilen zeggen ze…

Het was alweer een prachtige ervaring, iedereen heeft weer ongelofelijk veel bijgeleerd dankzij trainer Maxime! Hop naar de volgende traininen en wedstrijden!

En het seizoen is nog niet gedaan !

 

https://drive.google.com/drive/folders/1CsvqYP2IkBz6GnFwGggMinBM1s3-KMi1?usp=sharing

Het was gepland in het voorjaar. Door Corona zijn alle planningen wel 10 keer hermaakt. En omdat onze zeilers vrij waren, dachten we er aan om (op een week tijd) een clubkampioenschap te houden zondag 19 september.

 

 

Tijdens de eerste editie van de Galgenweel cleanup brachten Emiel en Florian kayaks vol afval terug aan land. Dankzij hen is ons mooie Galgenweel weer een beetje schoner.

Fingers crossed, voorlopig mogen we, weliswaar onder striktere voorwaarden, onze sport blijven beoefenen. En onze leden doen dat met bravoure. 

Fijn te zien hoe onze leden de naam van onze club uitdragen ! Wat tof dat jullie dat met zoveel fierheid doen.

Europe Broechem

Emma Stoop, na haar tegenvallend resultaat tijdens het OBK extra gemotiveerd voor een sportieve revanche, trok samen met Mira Vanroose naar Broechem vorig weekend. 19 deelnemers, Emma 4e en 1e meisje, Mira 13e. Knappe prestaties dames, proficiat !

Nievdonckse Optimist

Mats De Bruyne, verdedigt onze kleuren in het benjamin veld van de optimisten. Mats schuift meer en meer op in de ranking van de optimistzeilers. Oh wat zien we dat graag gebeuren. Dank u wel Mats en doe zo voort ! 43e op 68 deelnemers. Ondertussen 23e in de Belgische optimistranking.

Midweek

74 verschillende zeilers namen deel aan dit criterium. Van mei tot half september, elke woensdagavond samen komen voor een wedstrijdje. Een doel, een treffen, een gezellig samen zijn. De succesformule voor een werkende mens die de sleur van de week wat wil breken met een midweek.  Door de Corona is dit jaar er maar een klassement van juli tot en met half september. Maar dat die microbe aanslaat bij onze leden is te zien aan de uitslag. Een uitslag die je vooraan in de ranking brengt als je veel meedoet. Maar liefst 5 VVW'ers halen de top 10 ! Van harte een dikke proficiat aan hen, VVW wordt gezien ! 

Einduitslag

 

OBK Snipe

 

Verschillende VVW'ers aan de start. Oa. Mira Vanroose als gelegenheidsbemanning bij Aline Bongaerts, die voor de eerste keer deelnam werd 18e.

Sam Vandormael werd eerste VVW'er op de 12e plaats. Jan Dumez 13e en Karlien Asscherix 17e. Proficiat aan jullie allemaal en dank om onze clubkleuren zo te verdedigen !

Q-cup Broechem

Maar liefst 8 deelnemers in Broechem. Wat een evolutie. Proeven van het wedstrijdzeilen. En plezier maken. Een formule die aanslaat. We hebben ons als club voorgenomen dit initiatief van de federatie te volle te ondersteunen. Onze zeilertjes werden gezien. Daar zijn we fier op.

Uitslag

 

 

Mats De Bruyne, 11j. Hij was er als een van de eerste bij toen we twee winters geleden de jeugdtrainingen opstartten. Nu schitterend opgevangen in de toffe optimistengroep van Jelle Vets, waar hij zich verder kan ontplooien.  Mats voer zijn 1e wedstijd op zee dit weekend en verdedigde onze VVW-kleuren met glans ! 53e op 79 deelnemers ! Dikke proficiat Mats !

 

 

Emma Stoop, de andere dappere zeilster die de eerste winter van onze werking trotseerde! Door dat Emma al wat ouder is, was de Europe de juiste keuze voor haar. Verknocht is ze nu aan het Europe zeilen. Bij licht weer kan ze al het vuur aan de schenen leggen van verschillende toppers in het circuit! Aan het vermogen om met zwaar weer goed te presteren wordt flink gewerkt. Emma was iets teleurgesteld na haar 2e kampioenschap op zee. 50e op 64 deelnemers.  We smeden een plan om het resultaat beter te maken de komende jaren. Maar genieten van het zeilen doet ze als geen ander, Knap Emma !

 

 

Mira Vanroose, Mira stapte een jaartje later in. Emma nam haar meteen mee op het pad van de Europe. Het duurde niet lang of we konden de ouders ook overtuigen om een bootje te kopen. Mira kon meteen sparren met Emma, wat haar geen windeieren legt. Ze werd dit weekend voor haar eerste wedstrijd op zee 43e op 64 deelnemers. Chapeau en vooral dank je wel voor de enorme boost die je door je drive mee aan onze werking hebt gegeven!

 

 

 

 

In de Europe vloot viel ons nog een goed resultaat op van nog een clublid:

Bram Van Hecke werd 23e op het kampioenschap ! Niet onverdienstelijk. Hij heeft beloofd om onze zeilsters mee op sleeptouw te nemen en af en toe mee te komen trainen op de club met hen. Proficiat Bram !

 

 

 

 

 

Nele Hofmans hebben we overtuigd om toch nog een jaar of 2-3 optimist te gaan varen. We zouden dit voorjaar starten met de laagdrempelige Q-cup wedstrijden om daarna ook, zoals Mats, het optimistencircuit te gaan volgen. Door de Corona is alles een half jaar opgeschoven en deed Nele in september mee aan 2 wedstrijden. Waar ze in de eerste wedstrijd zich zelf teleurstelde, maakt ze het in haar thuiswedstrijd meteen onwaarschijnlijk goed. Ze veroverde de 3e plaats en stond prompt op het podium.  Dikke proficiat Nele en nog veel zeilplezier.

Matthias, nog niet zo lang bij ons, vergezelde haar en genoot zichtbaar van zijn 23e plaats. We proberen de komende Q-cup wedstrijden een ongezien aantal deelnemers aan de start te krijgen uit onze werking.

Julian Van Rossem en Florian Prins hadden niet veel nodig om overhaald te worden om deel te nemen. Zij zijn pas aangesloten aan onze groeiende groep. Met volle teugen genoten ze van hun eerste Q-cup.  Proficiat met jullie deelname !

 

 

 

 

 

 

Verder voortvloeiend uit de sailingskills, zijn er 2 Finn-zeilers die eveneens aan hun eerste Belgisch Kampioenschap deelnamen. VVW kleurde alvast het podium op plaatsen 1 & 2, respectievelijk Sigurd Vergauwe die verdient kampioen werd, gevolgd door onze clubtrainer Wim Henderieckx. De eerste deelname voor Joris Verheulpen en Jan-Jakob Muyle was ook een feit. Jan-Jakob werd 14e en Joris 19e.  VVW werd gezien.

   

Wim Henderieckx - Sigurd Vergauwe

   

Jan-Jakob Muyls - Joris Verheulpen

We stellen vast dat er al heel wat mensen die deelnemen aan de sailing-skills reeds deelgenomen hebben aan laagdrempelige wedstrijden op het Galgenweel (midweek, ijsberen...). We zullen hen verder coachen om hen kansen te geven in het nationale wedstrijdcircuit.

Dan wordt het uitkijken naar de komende kampioenschappen die gepland staan voor de Snipe klasse en de OK klasse, waar toch weer enkele VVW'ers aan zullen deelnemen. We volgen het op en zullen het gauw publiceren. Wij wensen jullie heel veel succes in elk geval !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat in het voorjaar elke zeilactiviteit werd stilgelegd, komt het wedstrijdseizoen stilaan terug op gang. 

Natuurlijk zijn er onze vaste waarden in het circuit. Maar we kunnen niet ontkennen dat oa. door de sailing-skills en de jeugdtrainingen, dat het aantal minnende wedstrijdzeilers in onze club groeit. 

Daarom hebben we een rubriek gemaakt om wat aandacht te schenken aan deze mensen.

 

Leden-nieuwtjes
Europe Broechem / Optimist Nievdonckse / Galgenweel Midweek/ Galgenweel OBK Snipe / Broechem Q-cup
Fijn te zien hoe onze leden de naam van onze club uitdragen ! Wat tof dat jullie dat met zoveel fier
Agenda